NNZ opgenomen in de databank erkende interventies van Vilans

Het Kenniscentrum voor de langdurige zorg Vilans, heeft Nu Niet Zwanger opgenomen in hun databank erkende interventies. In de databank van Vilans staan de erkende interventies, voor zover ze relevant zijn voor de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Vilans is partner van het samenwerkingsverband Erkenning van Interventies. De partners in het samenwerkingsverband zijn: RIVM Centrum Gezond Leven, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Nederlands Jeugdinstituut, Movisie en Trimbos-instituut. Deze 7 landelijke kennisinstituten hanteren bij hun erkenningstrajecten dezelfde werkwijze en criteria. Deze zijn vastgelegd in de gezamenlijke notitie Erkenning van interventies 2019-2022.

Voor een optimale vindbaarheid van interventies binnen de ouderenzorg en gehandicaptenzorg screent Vilans periodiek erkende interventies opgenomen in de databanken van de aangesloten instituten. Nu Niet Zwanger kwam uit deze screening naar voren als relevant voor de gehandicaptenzorg.

Kijk voor meer informatie op de website van Vilans.


Deel via:

Het laatste nieuws

Nederland kleurt roze!

Sinds begin dit jaar zijn er maar liefst 36(!) nieuwe gemeenten gestart met Nu Niet Zwanger®. Deze week werd bekend dat ...

Nu Niet Zwanger bereikt bijna driekwart van Nederland

In het afgelopen half jaar zijn er 40 gemeenten gestart met Nu Niet Zwanger. Daarmee bereikt het programma in vijf...

Nu.nl in gesprek met NNZ

Nu.nl ging in gesprek met het NNZ-team van GGD Haaglanden over hun ervaringen in de praktijk.