Zet in op reproductieve gezondheid voor gezonde generaties

“Ontdek hoe een doordachte aanpak van reproductieve gezondheid het aantal onbedoelde zwangerschappen vermindert én de gezondheid en kansen van toekomstige generaties verbetert.”

In een tot nu toe versnipperd zorglandschap van seksuele vorming, anticonceptievoorlichting en zorg, preconceptievoorlichting en zorg, zwangerschapszorg en abortuszorg presenteren de auteurs van dit artikel in het Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen (TSG) een noodzakelijk kader van reproductieve gezondheid dat richting geeft aan politiek, beleid en praktijk om integraal verantwoordelijkheid te nemen voor een gezonde generatie in 2040.

De publicatielink naar het artikel vind u hier.

Auteurs:


Deel via:

Het laatste nieuws

NPO Radio 1 interview Villa VdB

In het NPO Radio1-programma Villa VdB vertellen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert over het programma Nu Niet Zwanger en het belang van kinderwensverkenning.

Volkskrant: ‘Een gesprek over de kinderwens is voor iedereen een goed idee’

Artsen en hulpverleners zouden veel vaker moeten vragen of hun patiënten en cliënten wel kinderen willen, betogen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert in de Volkskrant van 5 juni. ‘We hebben...

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...