Zet in op reproductieve gezondheid voor gezonde generaties

“Ontdek hoe een doordachte aanpak van reproductieve gezondheid het aantal onbedoelde zwangerschappen vermindert én de gezondheid en kansen van toekomstige generaties verbetert.”

In een tot nu toe versnipperd zorglandschap van seksuele vorming, anticonceptievoorlichting en zorg, preconceptievoorlichting en zorg, zwangerschapszorg en abortuszorg presenteren de auteurs van dit artikel in het Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen (TSG) een noodzakelijk kader van reproductieve gezondheid dat richting geeft aan politiek, beleid en praktijk om integraal verantwoordelijkheid te nemen voor een gezonde generatie in 2040.

De publicatielink naar het artikel vind u hier.

Auteurs:


Deel via:

Het laatste nieuws

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...

Trainingen voorjaar 2024

Ons nieuwe trainingsaanbod staat online! Na succesvolle trainingen eind 2023 en het eerste kwartaal van 2024 hebben we besloten dit...

Zet in op reproductieve gezondheid voor gezonde generaties

Ontdek hoe een doordachte aanpak van reproductieve gezondheid het aantal onbedoelde zwangerschappen vermindert én de gezondheid en kansen van toekomstige generaties verbetert.