Impact & instrumenten

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect, de waarde en de maatschappelijke kosten en baten van Nu Niet Zwanger. Daarnaast berichten we elk half jaar over de voortgang en de resultaten in een factsheet en hebben we handige instrumenten zoals webinars en praatplaten. Al deze informatie vind je hier terug.

Zoeken

Type

Thema

Filters:

TSG: Nu Niet Zwanger in bijna twee derde van alle gemeenten in Nederland

Het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen publiceerde 22 juni 2023 het artikel van Mariëlle Cloin; Laura rust; Wendy Jeeninga en Daniëlle van Sambeek over de beschikbaarheid van Nu Niet Zwanger in Nederland.
Onderzoeken

Kwaliteitsinstrument NNZ

Het landelijk team heeft een kwaliteitsinstrument ontwikkeld ter ondersteuning bij de lokale implementatie en borging. De resultaten worden omgezet in een visuele vertaling zodat de teams snel zien wat er al bereikt is en waar naartoe gewerkt wordt.
Materialen

Factsheet NNZ: 40 nieuwe gemeenten van start met Nu Niet Zwanger

Met 40 nieuwe gemeenten die starten met Nu Niet Zwanger bereiken we nu bijna driekwart van de inwoners van Nederland! In vijf jaar tijd zijn er ruim 18.000 gesprekken over kinderwens gevoerd. Lees hier onze nieuwe factsheet.
Resultaten

‘Nu kan ik verder’ vertelt de verhalen van Nu Niet Zwanger

‘Nu kan ik verder’ vertelt in 21 verhalen de indringende praktijk van Nu Niet Zwanger
Materialen

Factsheet NNZ: landelijke resultaten juni 2022

Nu Niet Zwanger blijft groeien. In de 4 grote steden en 75% van de G40 gemeenten worden cliënten ondersteund vanuit…
Resultaten

RIVM-monitor en ZonMw-onderzoeken onbedoelde zwangerschappen

Het kabinet heeft als doelstelling om het aantal ongewenste en onbedoelde zwangerschappen en (herhaalde) abortussen te verminderen, door samen met…
Onderzoeken

Monitor Kansrijke Start 2021

Nu Niet Zwanger is in 76% van de centrumgemeenten van Nederland actief. Dat blijkt uit de RIVM Monitor Kansrijke Start die op 14 februari 2022 is gepubliceerd.
Kansrijke start
Resultaten

Podcast Kwetsbaar ouderschap

In de artsen podcast gaat Paul Laseur in gesprek met AVG arts en lid van onze Raad van Advies Ingrid Van Zoest en huisarts en voorzitter…
Materialen

NNZ in ‘International Journal of Birth and Parental Education’

Iedereen kan de vraag stellen: ‘ben je van plan komend jaar een kind te krijgen?’ en zo een bijdrage leveren aan laagdrempelige toegang om daar als individu een geïnformeerde keuze over te kunnen maken.
Onderzoeken

Factsheet NNZ: landelijke resultaten dec 2021

Met 38 programma’s in het land wordt Nu Niet Zwanger toegankelijk voor steeds meer mensen in kwetsbare omstandigheden. Goed nieuws…
Resultaten