Zes regio’s starten met programma Nu Niet Zwanger

De regio’s die in 2018 gaan deelnemen aan het programma Nu Niet Zwanger zijn bekend. Het gaat om de volgende zes gemeenten/regio’s: gemeente Groningen, Heerlen, Maastricht, Noord- en Oost Gelderland, Veenkoloniën (11 gemeenten in Groningen en Drenthe) en West-Brabant (Breda). Het programma Nu Niet Zwanger loopt al in Tilburg, Rotterdam en Nijmegen en wordt in drie jaar fasegewijs uitgerold.

Deze regio’s starten in de zomer en krijgen hierbij ondersteuning vanuit het landelijke programmateam van GGD GHOR Nederland en Rutgers, waaronder inzet van een kwartiermaker voor zes maanden. Gemeenten en GGD’en konden tot half mei 2018 hun belangstelling kenbaar maken voor deelname dit jaar of later.

Heb je interesse om ook te starten met het programma? Neem dan contact op met het landelijk team.


Deel via:

Het laatste nieuws

Staatssecretaris: ‘Onze ambitie is helder.’

Staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen opende deze week de landelijke bijeenkomst van Nu Niet Zwanger met...

NVOG: ‘Maak NNZ in alle gemeenten beschikbaar’

In een steunbetuiging roept de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) staatsecretaris Van Ooijen op Nu Niet Zwanger landelijk beschikbaar te maken. Lees meer.

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."