Zes regio’s starten met programma Nu Niet Zwanger

De regio’s die in 2018 gaan deelnemen aan het programma Nu Niet Zwanger zijn bekend. Het gaat om de volgende zes gemeenten/regio’s: gemeente Groningen, Heerlen, Maastricht, Noord- en Oost Gelderland, Veenkoloniën (11 gemeenten in Groningen en Drenthe) en West-Brabant (Breda). Het programma Nu Niet Zwanger loopt al in Tilburg, Rotterdam en Nijmegen en wordt in drie jaar fasegewijs uitgerold.

Deze regio’s starten in de zomer en krijgen hierbij ondersteuning vanuit het landelijke programmateam van GGD GHOR Nederland en Rutgers, waaronder inzet van een kwartiermaker voor zes maanden. Gemeenten en GGD’en konden tot half mei 2018 hun belangstelling kenbaar maken voor deelname dit jaar of later.

Heb je interesse om ook te starten met het programma? Neem dan contact op met het landelijk team.


Deel via:

Het laatste nieuws

NPO Radio 1 interview Villa VdB

In het NPO Radio1-programma Villa VdB vertellen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert over het programma Nu Niet Zwanger en het belang van kinderwensverkenning.

Volkskrant: ‘Een gesprek over de kinderwens is voor iedereen een goed idee’

Artsen en hulpverleners zouden veel vaker moeten vragen of hun patiënten en cliënten wel kinderen willen, betogen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert in de Volkskrant van 5 juni. ‘We hebben...

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...