Werkbezoek Kamerlid Bergkamp

Op 2 februari bracht Tweede Kamer lid Vera Bergkamp (D66) een digitaal werkbezoek aan GGD Gelderland-Zuid. Mevrouw Bergkamp wilde graag meer weten over hun ervaring met het programma Nu Niet Zwanger.

Ze ging in gesprek met Connie Rijlaarsdam, grondlegger van Nu Niet Zwanger, Moniek Pieters, directeur publieke gezondheid van GGD Gelderland-Zuid en lid van de Regiegroep NNZ, Lisette van der Horst, inhoudelijk coördinator NNZ en Irmgard Leferink, projectleider NNZ. Aan de hand van enkele (anonieme) casussen gaven we haar inzicht in de waarde die het programma heeft voor cliënten. En in wat je als hulpverlener voor deze kwetsbare doelgroep kunt betekenen. Mevrouw Bergkamp was zeer geïnteresseerd, en zag het nut en de noodzaak van onze werkwijze die kwetsbare cliënten ondersteunt bij het nemen van eigen regie op hun kinderwens. Het was een open en prettig gesprek!

Zodra de coronacrisis het toelaat, komt ze live op werkbezoek, zodat ze kan ervaren hoe een gesprek met een cliënt in de praktijk verloopt. Wordt vervolgd!


Deel via:

Het laatste nieuws

Staatssecretaris: ‘Onze ambitie is helder.’

Staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen opende deze week de landelijke bijeenkomst van Nu Niet Zwanger met...

NVOG: ‘Maak NNZ in alle gemeenten beschikbaar’

In een steunbetuiging roept de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) staatsecretaris Van Ooijen op Nu Niet Zwanger landelijk beschikbaar te maken. Lees meer.

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."