Werkbezoek Kamerlid Bergkamp

Op 2 februari bracht Tweede Kamer lid Vera Bergkamp (D66) een digitaal werkbezoek aan GGD Gelderland-Zuid. Mevrouw Bergkamp wilde graag meer weten over hun ervaring met het programma Nu Niet Zwanger.

Ze ging in gesprek met Connie Rijlaarsdam, grondlegger van Nu Niet Zwanger, Moniek Pieters, directeur publieke gezondheid van GGD Gelderland-Zuid en lid van de Regiegroep NNZ, Lisette van der Horst, inhoudelijk coördinator NNZ en Irmgard Leferink, projectleider NNZ. Aan de hand van enkele (anonieme) casussen gaven we haar inzicht in de waarde die het programma heeft voor cliënten. En in wat je als hulpverlener voor deze kwetsbare doelgroep kunt betekenen. Mevrouw Bergkamp was zeer geïnteresseerd, en zag het nut en de noodzaak van onze werkwijze die kwetsbare cliënten ondersteunt bij het nemen van eigen regie op hun kinderwens. Het was een open en prettig gesprek!

Zodra de coronacrisis het toelaat, komt ze live op werkbezoek, zodat ze kan ervaren hoe een gesprek met een cliënt in de praktijk verloopt. Wordt vervolgd!


Deel via:

Het laatste nieuws

Nu.nl in gesprek met NNZ

Nu.nl ging in gesprek met het NNZ-team van GGD Haaglanden over hun ervaringen in de praktijk.

Eerlijke gesprekken, concrete resultaten

Wethouder Marianne Smitsmans – Burhenne en projectleider Ellen Jeuken over weloverwogen keuzes.

Onbedoelde zwangerschap bij complexe problematiek, hoe kunnen we dit voorkomen?

'Mag je je als zorgverlener wel bemoeien met de kinderwens van een patiënt? En zo ja, hoe ga je het...