Werkbezoek Kamerlid Bergkamp

Op 2 februari bracht Tweede Kamer lid Vera Bergkamp (D66) een digitaal werkbezoek aan GGD Gelderland-Zuid. Mevrouw Bergkamp wilde graag meer weten over hun ervaring met het programma Nu Niet Zwanger.

Ze ging in gesprek met Connie Rijlaarsdam, grondlegger van Nu Niet Zwanger, Moniek Pieters, directeur publieke gezondheid van GGD Gelderland-Zuid en lid van de Regiegroep NNZ, Lisette van der Horst, inhoudelijk coördinator NNZ en Irmgard Leferink, projectleider NNZ. Aan de hand van enkele (anonieme) casussen gaven we haar inzicht in de waarde die het programma heeft voor cliënten. En in wat je als hulpverlener voor deze kwetsbare doelgroep kunt betekenen. Mevrouw Bergkamp was zeer geïnteresseerd, en zag het nut en de noodzaak van onze werkwijze die kwetsbare cliënten ondersteunt bij het nemen van eigen regie op hun kinderwens. Het was een open en prettig gesprek!

Zodra de coronacrisis het toelaat, komt ze live op werkbezoek, zodat ze kan ervaren hoe een gesprek met een cliënt in de praktijk verloopt. Wordt vervolgd!


Deel via:

Het laatste nieuws

Trainingsaanbod 2024

In 2024 verzorgt het landelijk programma op zeven locaties in Nederland basistrainingen in de methodiek van Nu Niet Zwanger. Deze trainingen worden gegeven door leden van het landelijk programma.

De successen van Nu Niet Zwanger

Vijf jaar geleden is het landelijk programma Nu Niet Zwanger (NNZ) gestart. In vijf jaar is het programma uitgegroeid van lokaal programma tot landelijke interventie. Meer dan 250 gemeenten en vele instellingen doen eraan mee. Vaak wordt gevraagd hoe dat is gelukt. Dat vertellen we graag in...

NNZ nadert landelijke dekking

Nu Niet Zwanger groeit zodat 84% van de inwoners van Nederland in een gemeente woont waar Nu Niet Zwanger® wordt uitgevoerd. lees meer.