Webinar Preconceptiezorg

Op 8 juli 2020 vond het webinar Preconceptiezorg plaats op initiatief van het College Perinatale Zorg (CPZ). Anne-Katrien Ausems, projectmanager Kansrijke Ontmoetingen van het CPZ sprak tijdens dit webinar met Connie Rijlaarsdam, Programmamanager Nu Niet Zwanger en Thérèse van den Oever, verloskundig coach en implementatiemedewerker bij Verloskundig Consortium Brabant. Het webinar terugkijken kan via de website van het CPZ.

Thérèse en Connie belichtten de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de geboortezorg en het sociaal domein in de preconceptiezorg. Connie: “Samen kunnen we echt het verschil maken.” Thérèse: “De boodschap van gezond zwanger worden, moeten vrouwen en mannen op verschillende plekken van verschillende mensen horen.”
Er werden volop tips gegeven gedurende het webinar. Thérèse en Connie adviseerden beiden om op zoek te gaan naar haakjes binnen de gemeente en aan te sluiten bij wat er al is. Thérèse: “Start met iets wat binnen je bereik ligt om wat in preconceptie te doen. Maak connecties en neem een kijkje in elkaars keuken om uiteindelijk de doelgroep beter te kunnen ondersteunen.”


Deel via:

Het laatste nieuws

Staatssecretaris: ‘Onze ambitie is helder.’

Staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen opende deze week de landelijke bijeenkomst van Nu Niet Zwanger met...

NVOG: ‘Maak NNZ in alle gemeenten beschikbaar’

In een steunbetuiging roept de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) staatsecretaris Van Ooijen op Nu Niet Zwanger landelijk beschikbaar te maken. Lees meer.

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."