Webinar Preconceptiezorg

Op 8 juli 2020 vond het webinar Preconceptiezorg plaats op initiatief van het College Perinatale Zorg (CPZ). Anne-Katrien Ausems, projectmanager Kansrijke Ontmoetingen van het CPZ sprak tijdens dit webinar met Connie Rijlaarsdam, Programmamanager Nu Niet Zwanger en Thérèse van den Oever, verloskundig coach en implementatiemedewerker bij Verloskundig Consortium Brabant. Het webinar terugkijken kan via de website van het CPZ.

Thérèse en Connie belichtten de gezamenlijke verantwoordelijkheid van de geboortezorg en het sociaal domein in de preconceptiezorg. Connie: “Samen kunnen we echt het verschil maken.” Thérèse: “De boodschap van gezond zwanger worden, moeten vrouwen en mannen op verschillende plekken van verschillende mensen horen.”
Er werden volop tips gegeven gedurende het webinar. Thérèse en Connie adviseerden beiden om op zoek te gaan naar haakjes binnen de gemeente en aan te sluiten bij wat er al is. Thérèse: “Start met iets wat binnen je bereik ligt om wat in preconceptie te doen. Maak connecties en neem een kijkje in elkaars keuken om uiteindelijk de doelgroep beter te kunnen ondersteunen.”


Deel via:

Het laatste nieuws

Nu.nl in gesprek met NNZ

Nu.nl ging in gesprek met het NNZ-team van GGD Haaglanden over hun ervaringen in de praktijk.

Eerlijke gesprekken, concrete resultaten

Wethouder Marianne Smitsmans – Burhenne en projectleider Ellen Jeuken over weloverwogen keuzes.

Onbedoelde zwangerschap bij complexe problematiek, hoe kunnen we dit voorkomen?

'Mag je je als zorgverlener wel bemoeien met de kinderwens van een patiënt? En zo ja, hoe ga je het...