Tweede Kamerleden bezoeken Nu Niet Zwanger Rotterdam

Tweede Kamerleden Bart Smals en Jacqueline van den Hil hebben vandaag een werkbezoek in Rotterdam gebracht aan het programma Nu Niet Zwanger. Een verloskundige, gynaecologen, en samenwerkingspartners uit het medisch en sociaal domein van NNZ GGD Rotterdam-Rijnmond en het NNZ team van GGD Rotterdam-Rijnmond gaven beide Kamerleden gedurende de ochtend inzicht in het werkveld.

VVD-Kamerlid Bart Smals: “Heel leerzaam om de inhoud en de achterliggende gedachte van dit programma te leren kennen.”

Initiatiefneemster Connie Rijlaarsdam: “Door de gesprekken met de hulpverleners hebben de Kamerleden gehoord wat Nu Niet Zwanger inhoudt. In kwetsbare omstandigheden kunnen mensen vrijwillig een geïnformeerde en bewuste keus maken over hun kinderwens.”


Deel via:

Het laatste nieuws

Trainingsaanbod 2024

In 2024 verzorgt het landelijk programma op zeven locaties in Nederland basistrainingen in de methodiek van Nu Niet Zwanger. Deze trainingen worden gegeven door leden van het landelijk programma.

De successen van Nu Niet Zwanger

Vijf jaar geleden is het landelijk programma Nu Niet Zwanger (NNZ) gestart. In vijf jaar is het programma uitgegroeid van lokaal programma tot landelijke interventie. Meer dan 250 gemeenten en vele instellingen doen eraan mee. Vaak wordt gevraagd hoe dat is gelukt. Dat vertellen we graag in...

NNZ nadert landelijke dekking

Nu Niet Zwanger groeit zodat 84% van de inwoners van Nederland in een gemeente woont waar Nu Niet Zwanger® wordt uitgevoerd. lees meer.