Tweede Kamerleden bezoeken Nu Niet Zwanger Rotterdam

Tweede Kamerleden Bart Smals en Jacqueline van den Hil hebben vandaag een werkbezoek in Rotterdam gebracht aan het programma Nu Niet Zwanger. Een verloskundige, gynaecologen, en samenwerkingspartners uit het medisch en sociaal domein van NNZ GGD Rotterdam-Rijnmond en het NNZ team van GGD Rotterdam-Rijnmond gaven beide Kamerleden gedurende de ochtend inzicht in het werkveld.

VVD-Kamerlid Bart Smals: “Heel leerzaam om de inhoud en de achterliggende gedachte van dit programma te leren kennen.”

Initiatiefneemster Connie Rijlaarsdam: “Door de gesprekken met de hulpverleners hebben de Kamerleden gehoord wat Nu Niet Zwanger inhoudt. In kwetsbare omstandigheden kunnen mensen vrijwillig een geïnformeerde en bewuste keus maken over hun kinderwens.”


Deel via:

Het laatste nieuws

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."

Nu Niet Zwanger draag je samen

Een aantal regio's in het land heeft deze maand met hun samenwerkingspartners via een convenant bekrachtigd samen verantwoordelijkheid te nemen voor de uitvoer en implementatie van Nu Niet Zwanger.

‘Elke vrouw kan een onbedoelde zwangerschap overkomen’

Vrijwel geen enkele vrouw in de vruchtbare levensfase kan 100% voorkomen om zwanger te raken zonder dit gepland te hebben, te willen of daarmee ingestemd te hebben.