Succesvolle samenwerking met ’s Heeren Loo

“’s Heeren Loo staat voor goed leven voor haar cliënten, mooi werk voor de medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie. Eigen keuzes maken op het gebied van relatie- en gezinsplanning zijn belangrijk voor de kwaliteit van leven. Daarover serieus in gesprek kunnen gaan met een hulpverlener, is voor cliënten vanzelfsprekend heel belangrijk.” Zegt Martijn Houkes, GZ-psycholoog en seksuoloog bij ’s Heeren Loo over de succesvolle samenwerking tussen ’s Heeren Loo en Nu Niet Zwanger.

In 2021-2022 hebben meerdere locaties van ’s Heerenloo (organisatie voor mensen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking of andere beperking, en hun verwanten) en vier GGD’en (Gelderland-Zuid, NOG, Zeeland en Zuid Holland-Zuid) een samenwerkingspilot uitgevoerd rond NNZ. Naar aanleiding van de pilot is een interview gepubliceerd.


Deel via:

Het laatste nieuws

NPO Radio 1 interview Villa VdB

In het NPO Radio1-programma Villa VdB vertellen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert over het programma Nu Niet Zwanger en het belang van kinderwensverkenning.

Volkskrant: ‘Een gesprek over de kinderwens is voor iedereen een goed idee’

Artsen en hulpverleners zouden veel vaker moeten vragen of hun patiënten en cliënten wel kinderen willen, betogen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert in de Volkskrant van 5 juni. ‘We hebben...

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...