Succesvolle samenwerking met ’s Heeren Loo

“’s Heeren Loo staat voor goed leven voor haar cliënten, mooi werk voor de medewerkers en een duurzaam gezonde organisatie. Eigen keuzes maken op het gebied van relatie- en gezinsplanning zijn belangrijk voor de kwaliteit van leven. Daarover serieus in gesprek kunnen gaan met een hulpverlener, is voor cliënten vanzelfsprekend heel belangrijk.” Zegt Martijn Houkes, GZ-psycholoog en seksuoloog bij ’s Heeren Loo over de succesvolle samenwerking tussen ’s Heeren Loo en Nu Niet Zwanger.

In 2021-2022 hebben meerdere locaties van ’s Heerenloo (organisatie voor mensen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking of andere beperking, en hun verwanten) en vier GGD’en (Gelderland-Zuid, NOG, Zeeland en Zuid Holland-Zuid) een samenwerkingspilot uitgevoerd rond NNZ. Naar aanleiding van de pilot is een interview gepubliceerd.


Deel via:

Het laatste nieuws

Trainingsaanbod 2024

In 2024 verzorgt het landelijk programma op zeven locaties in Nederland basistrainingen in de methodiek van Nu Niet Zwanger. Deze trainingen worden gegeven door leden van het landelijk programma.

De successen van Nu Niet Zwanger

Vijf jaar geleden is het landelijk programma Nu Niet Zwanger (NNZ) gestart. In vijf jaar is het programma uitgegroeid van lokaal programma tot landelijke interventie. Meer dan 250 gemeenten en vele instellingen doen eraan mee. Vaak wordt gevraagd hoe dat is gelukt. Dat vertellen we graag in...

NNZ nadert landelijke dekking

Nu Niet Zwanger groeit zodat 84% van de inwoners van Nederland in een gemeente woont waar Nu Niet Zwanger® wordt uitgevoerd. lees meer.