Succesvolle landelijke bijeenkomst

Onder het thema: ‘Grip op de toekomst’ kwamen alle Nu Niet Zwanger programma’s donderdag 28 september bij elkaar in Utrecht. De ochtend stond in het teken van een hackathon. Tijdens de hackathon stonden vier stellingen centraal. Eerst werd de huidige situatie onderzocht en vervolgens de blik op de toekomst gericht. Tijdens een plenaire terugkoppeling aan twee deskundigen presenteerden de groepen hun oplossingsrichting voor de stelling. Zowel wat daarvoor nodig was, als wat zij daar zelf al aan konden doen. Het was een zeer interactieve ochtend met een hoge betrokkenheid en bevlogenheid van de deelnemers (tekst loopt door onder de foto).

De middag werd afgetrapt door spreker Bert Bentsink, een ervaringsdeskundige ‘plotse papa’ en tevens maker van de audiodocumentaire ‘Plotse Papa’s’. Hij nam de zaal mee in de wereld van plotse papa’s, hoe het voor hem en andere mannen was die hij heeft gesproken om overvallen te worden door het vaderschap. Met elkaar onderzochten we de moeilijkheden, kansen en mogelijkheden om mannen bewuster te maken van hun rol in het voorkomen van onbedoelde zwangerschappen.

De dag werd afgerond door Marleen Kraaij – Dirkzwager, arts Maatschappij & Gezondheid en mede initiatiefnemer van het platform ‘Dit is goede zorg’. Zij gaf haar visie op de actuele ontwikkelingen en uitdagingen in de (publieke) gezondheidszorg en op welke rol je daar als individuele professional in kunt hebben. Hoe je zelf in dialoog kunt zijn en een actieve – of activistische – bijdrage kunt leveren om die toekomst mee vorm te geven.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en zijn trots op de grote betrokkenheid van al onze professionals in het land. Zij zorgen er dagelijks voor dat Nu Niet Zwanger onder ieders aandacht komt en groeit. Vanuit de ambitie iedereen in staat te stellen om zelf geïnformeerde seksuele- en reproductieve keuzes te maken. Om in de huidige situatie wel of geen kind te willen krijgen en naar die wens te kunnen handelen.


Deel via:

Het laatste nieuws

NPO Radio 1 interview Villa VdB

In het NPO Radio1-programma Villa VdB vertellen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert over het programma Nu Niet Zwanger en het belang van kinderwensverkenning.

Volkskrant: ‘Een gesprek over de kinderwens is voor iedereen een goed idee’

Artsen en hulpverleners zouden veel vaker moeten vragen of hun patiënten en cliënten wel kinderen willen, betogen Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert in de Volkskrant van 5 juni. ‘We hebben...

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...