NNZ onderdeel van huisartsen standaard

In de recent herziene NHG-Standaard ‘Anticonceptie’ staat voortaan een expliciete verwijzing naar Nu Niet Zwanger:

GGD
Overweeg kwetsbare vrouwen voor begeleiding en anticonceptieadvies naar de GGD voor het programma ‘Nu niet zwanger’ te verwijzen. Het doel van dit programma is de regie op kinderwens van vrouwen en mannen met complexe problematiek te bevorderen en daarmee ongeplande en ongewenste zwangerschap te voorkomen.

De standaarden zijn door de beroepsgroep van huisartsen zelf geschreven en vastgestelde evidence based richtlijnen die zij gebruiken in de uitvoering van hun dagelijks werk. De recent herziene standaard Anticonceptie is gepubliceerd op de website van het NHG en in het juninummer van het tijdschrift Huisarts en Wetenschap is een samenvatting van de standaard gepubliceerd.


Deel via:

Het laatste nieuws

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."

Nu Niet Zwanger draag je samen

Een aantal regio's in het land heeft deze maand met hun samenwerkingspartners via een convenant bekrachtigd samen verantwoordelijkheid te nemen voor de uitvoer en implementatie van Nu Niet Zwanger.

‘Elke vrouw kan een onbedoelde zwangerschap overkomen’

Vrijwel geen enkele vrouw in de vruchtbare levensfase kan 100% voorkomen om zwanger te raken zonder dit gepland te hebben, te willen of daarmee ingestemd te hebben.