Programma Nu Niet Zwanger naar 25 regio’s

Na het succes in Tilburg, Rotterdam en Nijmegen wordt het programma Nu Niet Zwanger, met subsidie van het ministerie van VWS, in drie jaar tijd uitgerold naar 25 regio’s. Dit unieke programma zet in op intensieve begeleiding van (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid door veelal een combinatie van psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking, verslaving, dakloosheid, schulden, problemen met loverboy’s of illegaliteit. Door persoonlijke gesprekken met de veelal jonge vrouwen worden ongeplande en ongewenste zwangerschap voorkomen.

Nu Niet Zwanger is onderdeel van het Programma Kansrijke Start van het ministerie van VWS, daarnaast werkt GGD GHOR Nederland samen met Rutgers en Fiom. Deelname aan het landelijke programma biedt gemeenten/regio’s ondersteuning bij het opzetten en implementeren van het programma.


Deel via:

Het laatste nieuws

Staatssecretaris: ‘Onze ambitie is helder.’

Staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen opende deze week de landelijke bijeenkomst van Nu Niet Zwanger met...

NVOG: ‘Maak NNZ in alle gemeenten beschikbaar’

In een steunbetuiging roept de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) staatsecretaris Van Ooijen op Nu Niet Zwanger landelijk beschikbaar te maken. Lees meer.

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."