Programma Nu Niet Zwanger naar 25 regio’s

Na het succes in Tilburg, Rotterdam en Nijmegen wordt het programma Nu Niet Zwanger, met subsidie van het ministerie van VWS, in drie jaar tijd uitgerold naar 25 regio’s. Dit unieke programma zet in op intensieve begeleiding van (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid door veelal een combinatie van psychiatrische problemen, een verstandelijke beperking, verslaving, dakloosheid, schulden, problemen met loverboy’s of illegaliteit. Door persoonlijke gesprekken met de veelal jonge vrouwen worden ongeplande en ongewenste zwangerschap voorkomen.

Nu Niet Zwanger is onderdeel van het Programma Kansrijke Start van het ministerie van VWS, daarnaast werkt GGD GHOR Nederland samen met Rutgers en Fiom. Deelname aan het landelijke programma biedt gemeenten/regio’s ondersteuning bij het opzetten en implementeren van het programma.


Deel via:

Het laatste nieuws

Trainingsaanbod 2024

In 2024 verzorgt het landelijk programma op zeven locaties in Nederland basistrainingen in de methodiek van Nu Niet Zwanger. Deze trainingen worden gegeven door leden van het landelijk programma.

De successen van Nu Niet Zwanger

Vijf jaar geleden is het landelijk programma Nu Niet Zwanger (NNZ) gestart. In vijf jaar is het programma uitgegroeid van lokaal programma tot landelijke interventie. Meer dan 250 gemeenten en vele instellingen doen eraan mee. Vaak wordt gevraagd hoe dat is gelukt. Dat vertellen we graag in...

NNZ nadert landelijke dekking

Nu Niet Zwanger groeit zodat 84% van de inwoners van Nederland in een gemeente woont waar Nu Niet Zwanger® wordt uitgevoerd. lees meer.