Nieuw kabinet: stel Gezonde generatie tot doel in Regeerakkoord

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en daarmee een optimale kans op een kansrijke en gezonde toekomst. In Nederland heeft 1 op de 6 kinderen géén goede start. Dat zijn 4 à 5 kinderen per klas die zich fysiek, mentaal en sociaal minder goed kunnen ontwikkelen. De 43 leden uit de Landelijke Coalitie Kansrijke Start en zeven ervaringsdeskundigen uit de Spiegelgroep Kansrijke Start vragen in een formatiebrief het nieuwe kabinet om de Gezonde Generatie als doel voor 2040 in het Regeerakkoord op te nemen met als eerste stap de realisatie van een gezonde, veilige en kansrijke start voor iedereen. Lees de volledige brief op www.kansrijkestart.nl of bekijk een interview met Eric Steegers over het belang van de brief.


Deel via:

Het laatste nieuws

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."

Nu Niet Zwanger draag je samen

Een aantal regio's in het land heeft deze maand met hun samenwerkingspartners via een convenant bekrachtigd samen verantwoordelijkheid te nemen voor de uitvoer en implementatie van Nu Niet Zwanger.

‘Elke vrouw kan een onbedoelde zwangerschap overkomen’

Vrijwel geen enkele vrouw in de vruchtbare levensfase kan 100% voorkomen om zwanger te raken zonder dit gepland te hebben, te willen of daarmee ingestemd te hebben.