Gezamenlijke start Nu Niet Zwanger Zwijndrecht en Dordrecht

Op woensdag 30 oktober was in de gemeenten Zwijndrecht en Dordrecht de startbijeenkomst van het programma Nu Niet Zwanger. De middag werd geopend door Ronald de Meij, wethouder van Zwijndrecht. De inhoudelijk coördinator Megin Sacré en projectleider Mariska van Leeuwen gaven een presentatie over de methodiek van het programma. Marcel de Winter, locatiemanager van Gemiva-SVG Groep, gaf een presentatie over hoe zijn organisatie de functie van de aandachtsfunctionaris in wil vullen en hoe zij deze functionarissen faciliteren. Gynaecoloog Gretel van Hoecke heeft in haar presentatie duidelijk gemaakt dat het ziekenhuis zowel een vindplaats is van de kwetsbare doelgroep maar ook een rol speelt in de flexibele dienstverlening die in het programma soms gewenst is. Rik van der Linden, wethouder van Dordrecht, sloot de middag af met een mooie samenvatting waarbij hij aangaf blij te zijn dat alle aanwezigen zijn enthousiasme over het programma delen. Hij benadrukte dat we er met elkaar een succes van dienen te maken, gemeenten en hulpverleningsorganisaties samen!


Deel via:

Het laatste nieuws

Staatssecretaris: ‘Onze ambitie is helder.’

Staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen opende deze week de landelijke bijeenkomst van Nu Niet Zwanger met...

NVOG: ‘Maak NNZ in alle gemeenten beschikbaar’

In een steunbetuiging roept de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) staatsecretaris Van Ooijen op Nu Niet Zwanger landelijk beschikbaar te maken. Lees meer.

OPINIE: ‘Investeer in preventie en die begint al bij kinderwens’

"Er zijn nog twee andere problemen, namelijk dat veel zorgverleners niet actief vragen of patiënten een kinderwens hebben en dat mensen zonder actuele kinderwens, maar wel met anticonceptie behoefte, vaak niet worden herkend. Daardoor krijgen zij geen goede hulp."