Artikel Sociaal Bestek

‘De manier waarop je nu volgens de NNZ-methodiek met je cliënt in gesprek gaat is een eyeopener’ vertelt Karlijn van Esch, klantbegeleider schulddienstverlening in Gemeente Helmond en aandachtsfunctionaris NNZ in het digitale magazine van Sociaal Bestek.

Met het artikel ‘Een stabiel leven voor de cliënt, daar hoort praten over kinderwens bij’ hebben we in samenwerking met GGD Brabant-Zuidoost en schuldhulpverlener en aandachtsfunctionaris Nu Niet Zwanger (NNZ) Karlijn van Esch, een bijdrage geleverd aan het digitale magazine van Sociaal Bestek. Sociaal Bestek richt zich voornamelijk op hulpverleners binnen wijkteams, bijstandsconsulenten en schuldhulpverleners.

Het gesprek aangaan over kinderwens is nog niet voor elke hulpverlener vanzelfsprekend. In het artikel vertel Karlijn hoe waardevol dit gesprek is voor de cliënt, zodat deze regie kan nemen op diens kinderwens. Zoals Karlijn het omschrijft: “De manier waarop je nu volgens de NNZ-methodiek met je cliënt in gesprek gaat is een eyeopener.”

Lees het artikel hieronder.

Bronvermelding: Sociaal Bestek, digitaal magazine editie 2, uitgave 25 april 2023. Het artikel is ook beschikbaar via https://sociaalbestekpremium.nl/2023-editie-2/


Deel via:

Het laatste nieuws

Iedereen moet regie kunnen nemen over de eigen kinderwens

Iedereen moet regie kunnen nemen over de eigen kinderwens. Een oproep aan de politiek, beleidsmakers en professionals.

Pluryn-podcast Nu Niet Zwanger

Sabrina Cuijten van Pluryn bespreekt samen met één van haar cliënten en Tine Hendriks als inhoudelijk coördinator van het programma het belang van Nu Niet Zwanger.

Kwartiermaker bij NNZ

In personeelsmagazine Maggezien van Acknowledge vertelt kwartiermaker Hans Schleiffert over het werk van een kwartiermaker en het belang van Nu Niet Zwanger.