Werkbezoek Kamerlid Bergkamp

Op 2 februari bracht Tweede Kamer lid Vera Bergkamp (D66) een digitaal werkbezoek aan GGD Gelderland-Zuid. Mevrouw Bergkamp wilde graag meer weten over hun ervaring met het programma Nu Niet Zwanger.

Ze ging in gesprek met Connie Rijlaarsdam, grondlegger van Nu Niet Zwanger, Moniek Pieters, directeur publieke gezondheid van GGD Gelderland-Zuid en lid van de Regiegroep NNZ, Lisette van der Horst, inhoudelijk coördinator NNZ en Irmgard Leferink, projectleider NNZ. Aan de hand van enkele (anonieme) casussen gaven we haar inzicht in de waarde die het programma heeft voor cliënten. En in wat je als hulpverlener voor deze kwetsbare doelgroep kunt betekenen. Mevrouw Bergkamp was zeer geïnteresseerd, en zag het nut en de noodzaak van onze werkwijze die kwetsbare cliënten ondersteunt bij het nemen van eigen regie op hun kinderwens. Het was een open en prettig gesprek!

Zodra de coronacrisis het toelaat, komt ze live op werkbezoek, zodat ze kan ervaren hoe een gesprek met een cliënt in de praktijk verloopt. Wordt vervolgd!


Deel via:

Het laatste nieuws

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...

Trainingen voorjaar 2024

Ons nieuwe trainingsaanbod staat online! Na succesvolle trainingen eind 2023 en het eerste kwartaal van 2024 hebben we besloten dit...

Zet in op reproductieve gezondheid voor gezonde generaties

Ontdek hoe een doordachte aanpak van reproductieve gezondheid het aantal onbedoelde zwangerschappen vermindert én de gezondheid en kansen van toekomstige generaties verbetert.