Podcast Lockdown reflecties met NNZ

In opdracht van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ) maakte sociaal pedagoog Merel Steinweg een driedelige serie met de naam ‘lockdown reflecties’. In de eerste aflevering ging zij in gesprek met Connie en Hans over het programma Nu Niet Zwanger. Over hun wens om het gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie veel vanzelfsprekender te maken voor mensen in kwetsbare posities. Over de kansen die deze tijd biedt om elkaar als professionals vanuit verschillende disciplines en regio’s makkelijk online op te zoeken. Maar ook de moeilijkheden om juist in deze tijd een nieuwe manier van werken te promoten.

In de eerste aflevering gaat Merel in gesprek met Connie Rijlaarsdam en Hans Schleiffert over het programma Nu Niet Zwanger. Over hun wens om het gesprek over kinderwens, anticonceptie en seksualiteit veel vanzelfsprekender te maken voor mensen in kwetsbare posities. Over de kansen die deze tijd biedt om elkaar als professionals vanuit verschillende disciplines en regio’s makkelijk online op te zoeken. Maar ook de moeilijkheden om juist in deze tijd een nieuwe manier van werken te promoten.


Deel via:

Het laatste nieuws

Trainingen voorjaar 2024

Ons nieuwe trainingsaanbod staat online! Na succesvolle trainingen eind 2023 en het eerste kwartaal van 2024 hebben we besloten dit...

Zet in op reproductieve gezondheid voor gezonde generaties

Ontdek hoe een doordachte aanpak van reproductieve gezondheid het aantal onbedoelde zwangerschappen vermindert én de gezondheid en kansen van toekomstige generaties verbetert.

Factsheet januari 2024: Alle GGD’en doen mee!

Per januari 2024 hebben alle 25 GGD'en een Nu Niet Zwanger team. Landelijke dekking is hiermee weer een stap dichterbij. Lees hier onze factsheet.