Podcast 'Lockdown reflecties' - Connie en Hans vertellen uitgebreid over NNZ

25-02-2021
Deel via:

In opdracht van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ) maakte sociaal pedagoog Merel Steinweg een driedelige serie met de naam ‘lockdown reflecties’. In de eerste aflevering ging zij in gesprek met Connie en Hans over het programma Nu Niet Zwanger. Over hun wens om het gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie veel vanzelfsprekender te maken voor mensen in kwetsbare posities. Over de kansen die deze tijd biedt om elkaar als professionals vanuit verschillende disciplines en regio’s makkelijk online op te zoeken. Maar ook de moeilijkheden om juist in deze tijd een nieuwe manier van werken te promoten.

Lockdown reflecties – aflevering 2

In het Erasmus MC spreekt Merel met Eric Steegers over het belang van sociale verloskunde. Worden we als samenleving door deze crisis collectief beter in preventie? En welke werelden moeten nog veel meer bij elkaar komen om toekomstige en jonge ouders beter te helpen? Volgens Eric is het tijd voor een minister van preventie.

BELUISTER DEZE PODCAST >

Lockdown reflecties – aflevering 3

In het Zeeuwse Sluis spreken Merel en Ingrid Staal over de druk op ouders in deze tijden. Hoe kunnen we die druk én de veerkracht van ouders meten? En wat kan de jeugdgezondheidszorg vervolgens met deze kennis? Ingrid kijkt zowel door de bril van jeugdverpleegkundige als ook wetenschapper naar deze tijden. Ze weet, het draait allemaal om balans.

BELUISTER DEZE PODCAST >