In de vrijwillige zorg valt nog veel winst te behalen

05-12-2019
Deel via:

Onder de titel: ‘De ethiek van de autonomie van verslaafde ouders’ publiceerden Anke Snoek en Dorothee Horstkötter op zorgethiek.nu een artikel waarin Nu Niet Zwanger als best-practice wordt gepresenteerd van de zorgethische benadering:

“…Als mensen kwetsbaar zijn, lopen ze vaak ook een verhoogd risico om ongepland zwanger te raken. Soms zijn er grote zorgen om deze kinderen nog voor de geboorte. Regelmatig duikt de roep op voor gedwongen anticonceptie bij bepaalde groepen kwetsbare mensen, bijvoorbeeld mensen met een verslaving. Het ‘nu niet zwanger’ project laat zien dat er veel winst te behalen valt in het vrijwillige kader. Maar daarvan is het wel nodig om niet eerder bewandelde paden te nemen.”

“… De best-practices [Nu Niet Zwanger en Responsibility without blame] geïnspireerd op het zorgethische kader laten zien dat er in de vrijwillige zorg nog veel winst te behalen valt. Dit kan een belangrijk alternatief zijn voor de roep om een gedwongen kader voor zorg aan ouders met een verslaving.”

lees het volledige artikel hier