25 regio’s actief met Nu Niet Zwanger

In twee jaar tijd zijn 25 regio’s actief aan de slag met Nu Niet Zwanger. Een mijlpaal voor het programma, gezien vanuit de ambitie om in vier jaar tijd 50 programma’s in Nederland te realiseren.

Nu Niet Zwanger is er voor kwetsbare mensen, mannen en vrouwen, om hen in staat te stellen een bewuste keuze te maken over hun kinderwens. Door actieve begeleiding en een eerlijk gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Zodat zij zelf kunnen bepalen wanneer en onder welke omstandigheden zij eraan toe zijn om een kind te willen krijgen.

Steeds meer organisaties in heel Nederland trainen hun medewerkers om dit gesprek aan te gaan en hun cliënten daar begeleiding op aan te bieden. Vanuit betrokkenheid en vertrouwen. Zij zien welke rol zij hierin kunnen spelen en nemen deze verantwoordelijkheid.


Deel via:

Het laatste nieuws

Belang van Nu Niet Zwanger helder beschreven in kamerbrief

Op 17 april heeft staatssecretaris Van Ooijen de jaarlijkse voortgangsrapportage Kansrijke Start en de landelijke monitor van het RIVM naar...

Trainingen voorjaar 2024

Ons nieuwe trainingsaanbod staat online! Na succesvolle trainingen eind 2023 en het eerste kwartaal van 2024 hebben we besloten dit...

Zet in op reproductieve gezondheid voor gezonde generaties

Ontdek hoe een doordachte aanpak van reproductieve gezondheid het aantal onbedoelde zwangerschappen vermindert én de gezondheid en kansen van toekomstige generaties verbetert.